söndag 16 augusti 2009

Nej tack - vi vill inte vara registrerade överallt...

Det är lätt att bli trött på politiken. För mycket hänsynstagande och kompromisser är inblandat.. Lite oftare borde man som en envis åsna sätta sig på baken och säga - Nej tack, vi vill inte ha det här.

Just Say No sa Nancy Reagan, då handlade det om droger. Varför inte återanvända den devisen när det gäller det hysteriska registrerandet av en oskyldig allmänhet som inte har med saken att göra. De allra flesta är inte brottslingar. Låt oss vara ifred.

Varför tas inte integritetsfrågorna på allvar? Vad är det som hindrar? Det oroar att inte få ett svar på den frågan. Just Say No till övervakningssamhället är det enda rätta.

"... frågan som inte ens skulle behöva debatteras om de traditionella partierna tog den på allvar. Tidigare var skydd av den personliga integriteten än självklar sak i det demokratiska samhället. Det finns ingen anledning att ändra på det nu bara för att det med modern teknik går att avlyssna och kontrollera alla. Det är en skrämmande utveckling." (MMK)

(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

arthur sa...

>Varför tas inte integritetsfrågorna på allvar?

Kanske därför att statsministern kan räkna in stöd från de som begriper bättre även om integritetsfrågorna behandlas fientligt.

Mary X Jensen sa...

- och nu menar du Arthur?