tisdag 27 juli 2010

Hur vore det om vi blev lite vuxna nu...

När Ulvenlöv nyligen släppte sin bombåsikt att borgerliga bloggare saknar betydelse i valrörelsen och överhuvudtaget vad det verkade,  så blev det reaktioner. Tacka för det. Det var väl också meningen, kanske för att ta bort uppmärksamheten från annat vad vet jag. Daremot så överdrivs det väl en aning vad gäller reaktionernas kraftfullhet. Eller hur?

För just din info Johan så har jag beställt boken "Far beyond the echo chamber" för att läsa vad du egentligen har taggat på här. Lovar att jag ska läsa den ni skrivit också. Jag kan förstå känslan av att ha deltagit i något stort därborta i Las Vegas (själv gifte jag mig just där), den där härliga känslan av samhörighet som kan uppstå när man träffar många likasinnade. Man blir lätt hemmablind liksom. Netroots är nog bra för dem som vill ha det på det viset. Men vi som bloggar på borgerliga sidan har också vårt sätt att samverka. Men det är annorlunda.

Vi behöver inte sätta oss upp emot varandra i bloggosfären - charmen med bloggandet är väl att just att vi är så olika, att det blir svårt att få människor som jobbar gratis att samverka och göra likadant.  Tycker ofta att man glömmer just det - att bloggandet för de flesta är idéellt arbete och då vill man i gengäld ha sin frihet kvar. Hur skulle det se ut annars?

När min gode krönikörskompis Peter skriver att de borgerliga bloggarna nu låter som en bisvärm blir jag full i skratt. Jag har fått många goda skratt i och för sig av det här. Många skriver. KAnske att det är aningens pretentiöst att dra in politiska bloggare i tankesmedjornas ekonomi.. Erik Laakso skriver om som han uppfattar nätrötternas ankdamm, min egen Tokmoderaten tar i på sitt sätt. Kent skriver också. Johan W ger sig också in i leken. Jösses grabbar. Jag själv var inte bättre förstås.

Per Hagwall skriver på sin blogg om hur han använder den. "Till detta kan jag lägga att jag använder min blogg i mitt, i brist på bättre ord, ”varumärkesbyggande” för att nå en position där jag får direkt inflytande på politiken. Jag tror inte att det i sig är en nackdel att vara offentligt på tvärs med partiledningen i ett antal profilfrågor som är viktiga för mina väljarna så länge det inte råder något tvivel om att jag i grund och botten är moderat."

Per beskriver det ungefär som jag själv tänker. Att bloggen är mer för mig själv, dels för att skapa nätverk och bygga varumärke för mig själv men också för att jag tycker att det är så himla kul att diskutera om allt och alla och gärna med meningsmotståndare.  Jag tror att det blir svårt att organisera frivilligt arbete i allt för hög grad.

Så låt oss sluta amed det här larvet nu och fortsätta diskutera de politiska frågorna från våra olika vinklar. Det är ju det som är kul... I synnerhet med de som har annan syn. Alltid lär man sig nåt. Och alla har vi ett val att vinna den 19:e september... Hur det går vet vi ännu inte. Låt oss inte vattna ur valrörelsen, det är tillsammans vi skapar lite drag, passion och känslor i valrörelsen. Hur trist vore det inte utan mothugg. Det är val nu och det handlar om politik...

Låt oss sluta tjafsa nu som hon sa i Silvermannen... Bli lite vuxna och ägna oss åt valet ;-)
(intressant)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 kommentarer:

Johan Ulvenlöv sa...

Jag ska posta ett lite längre svar på ditt inlägg.

Per Kjellén sa...

Inlägget för tankarna till Moderat BBS-en som stängde debatt-ikonen.

När jag började där var ikonen öppen också för andra än medlemmar i partiet och då var det liv i luckan.

Blogsidan på Moderat Webben är lite svårarbetade och för det mesta kan jag inte få igenom mina kommentarer.

Per Kjellén
kjellen@netg.se

Mary X Jensen sa...

Per - jag vet inte varför debatt- ikonen stängdes på moderat-BBsen. Har aldrig använt den.

Du får kommentera här helt enkelt ;-)

Mary X Jensen sa...

Per - jag vet inte varför debatt- ikonen stängdes på moderat-BBsen. Har aldrig använt den.

Du får kommentera här helt enkelt ;-)