onsdag 11 maj 2011

Ola Lindholm får råd av Expressen...

Sitter och lyssnar på Thomas Mattsson som i en intervju med Marie Söderqvist dels talar om varför Expressen var tvingade att publicera att Ola Lindholm eventuellt har knarkat dels talar om hur Ola Lindholm skulle hanterat pressen för att klara sig från drevet. Logik i detta? Någon? Hur som helst så är det intressant att lyssna på Mattsons synpunkter, oavsett vad man anser om saken. I huuvdet på en publicist. Se och lyssna på programmet här.

I allmänhetens intresse finns det för vissa tidningar inga gränser för när det är dags att publicera. Jag har en känsla av att det viktigaste vid publiceringsbeslut är att det skapar intresse för tidningen inte att det är intressant för allmänheten. Men å andra sidan skriv om sex, drugs and Rock´n Roll och du är hemma. En annan fråga är förstås pengar och slöseri med allmänna medel, då burkar det hetta till. Det är i alla fall vissa av de ämnen som höjer upplagan, det vet alla publicister. Moralpaniken drabbas vi alla av.  Då och då. Men man bör besinna sig och inte döma personer innan de är dömda i domstol. Det här med oskyldighetspresumtionen borde vara lite mer uppmärksammat på tidningsredaktionerna kan man tycka.

Personligen avskyr jag knark, verkligen. Överhuvudtaget missbruk, det är inte samma som att avsky missbrukare bör påpekas. Det är något som dessvärre inte bara drabbar den enskilde utan ofta hela familjer och blir ett större problem än att utpekas i medierna som skurk innan man bevisligen är det.

Tydligen har ämnen påvisats i urinprov här, men å andra sidan vad vet vi egentligen. Jag antar att det är bekant att det i många hälsopreparat finns alkohol, tillräckligt mycket för att ge utslag i alkoholmätaren.

När de elektroniska debattörerna för att använda sig av Halldadebattören Jan Guillous uttryck börjar protestera mot tidningar som Expressen så vet man hur det låter säger Mattsson till Söderqvist. Inte så mycket att bry sig om tydligen, nåt man måste vänja sig vid vad det verkar.  Ja, det är klart att han måste försvara sitt agerande som redaktör men att sidsteppa åsikter från andra typer av medier än sitt eget känns inte så himla modernt.

Det är inte bara Expressen som gör sig skyldig till övertramp i den här sfären. Aftonbladet är nog så goda kålsupare. Det har vi sett i andra fall. Sen hänger de andra på. Det är svårt att känna sympati med detta kan jag som elektronisk debattör tycka. Visst ska man dömas om man är skyldig, men inte i förväg...


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

1 kommentar:

Mary X Jensen sa...

Gatloppet är äckligt att se skriver Johan N i Metro.

http://www.metro.se/kolumner/ola-lindholms-gatlopp-ratt-ackligt-att-se/EVHkek!iuV0SaGgoc4a/?sms_ss=facebook&at_xt=4dca7c930be3cf26%2C0