torsdag 14 maj 2009

Varför gillar jag Gunnar Hökmark...

Ibland får jag frågan om varför jag stöttar Gunnar Hökmark så intensivt, man skulle rent av kunna tro att jag är värsta "stalkern", så är det förstås inte. Däremot har jag ett brinnande engagemang och kan slita till sista blodsdroppen för sånt jag tror på. Fråga min älskade man - han skulle nog säga att envis bara är förnamnet, men han verkar tycka att det är OK. Det är mysigt att ha en sån man faktiskt. En som stöttar vad man än hittar på... Inte alltid i sak men alltid i person. Så ska det vara.

Jag kan slåss lika mycket emot som för något alltså. Mitt engagemang för att behålla den personliga integriteten även på internet är bekant för de flesta, och det är knappast lismande inställsamhet som kännetecknar det engagemanget. Snarare så lever jag väl på randen till missnöje hos dem som tycker annorlunda inom moderaterna. Men vafalls - hur får man till en förändring om man inte uttrycker att man vill ha den?


Men varför blev då Gunnar Hökmark det första kandidatvalet till EU? I första hand så beror det på att jag helt enkelt tycker att han är en bra politiker som jag följt under åren, dessutom är han en mycket trevlig person. Jag skrev förut varför jag gillar honom:


"Att prata med Gunnar Hökmark är både spännande och intressant ty han tillhör de där politikerna som utstrålar engagemang och kraft när han talar, de är ganska få tyvärr. Det känns att det han säger är vad han vill. Där finns en rak och öppen kommunikation med omgivningen, men inte utan att lyssna. Interaktivitet är en förmåga som är minst lika viktig som att visa ett brinnande engagemang för det man håller på med när man är politiker." (MMK)


Jag fick idag ännu ett argument som jag faktiskt inte tänkt på men som nog är den naturligaste förklaringen. Det finns en slags idevärdegrund i fokus. Gunnar skriver på sin blogg om vem han är och jag fastnade särskilt på en sak där:


"Å andra sidan tycker jag i bland att det verkar som att vi som är födda på 1950-talet har ett mindre behov av att kollektivisera oss. Till skillnad från dem som definierar sig som 40-talister eller 60-talister. Kanske den tidsandan som påverkat många av oss gör att vi mer ser till människor och individer. Men jag känner många 40-talister och 60-talister och de är rätt trevliga trots att de ibland tänker på sig som ett kollektiv."


Just det - jag är också femtitalist. Årsbarn med Hökmark faktiskt. Kollektivisering är inte en option här. Det lutar nog åt att detta även gäller de som är födda på 70-80-talet, de är inte heller kollektivister. Det handlar inte om att strunta i andra det handlar om att försöka reda sig själv för att inte belasta för andra som behöver mer stöd. Mitt credo.

Hur som helst denna blogg blir fram till EU-valet en kompletterande kampanjblogg för Gunnar Hökmarks kandidatur till EU-parlamentet. Här är det jag som bestämmer nämligen ;-) och jag tycker att han är den bästa representanten. Några frågor på det?

I Ny Teknik skriver Gunnar om hur tokigt det blev att en allians av gröna, vänster och liberaler fällde ett förslag till

"telekomlagstiftning som hade minskat monopolens makt, öppnat för konkurrens och givit enskilda användare stärkt frihet".

"Detta på grund av diskussioner om något som inte finns med i telekomlagstiftningen, nämligen frågan om operatörer ska kunna stänga av fildelare. Jag fick i min politiska grupp - i strid med fransmän - igenom att ingen ska kunna stängas av från internet utan en prövning av en rättslig myndighet. I den kompromiss som parlamentet förhandlade fram med rådet, fanns detta med i portalparagrafen. Bättre skydd än så går inte att uppnå."

Jag tror att det finns all anledning att försöka hålla sig lite balanserad när man ger sig in i EU-apparatens alla irrgångar. Det första kanske är att kräva en förenkling av byråkratin så att alla förstår vad det är som avhandlas och inte fastnar i detaljer som man inte riktigt vet hur de hamnar och hanteras i helheten. Det kan du jobba för Gunnar.

Friheten på internet är viktig att värna om. De flesta är överens om det. Men nu blev det som det blev och Frankrike fick mer fria händer än de borde ha haft i denna fråga och de slog till direkt och tillåter avstängning från internet. Följ också HAX-bloggen den är alltid uppdaterad i dessa frågor. Diskussionerna är inte minst intressanta. Många vinklar och verkligheter finns det.

1 kommentar:

Non-g sa...

Jag har ett par bra skäl varför jag ska kryssa Gunnar: han engagerade sig för baltstaternas frigörelse från Sovjetunionen. Han är ordförande i samfundet Sverige-Israel.